De lekkerste Vega paddoburgers

Deze paddoburgers zijn superlekker én vegetarisch! Ik vertel je hoe je ze maakt, maar ook hoe je de budget variant maakt voor als je (even) krap bij kas zit. Geniet ervan!

IngrediËnten 4 vega paddoburgers

  • 250 gram gemixte paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten + wat extra om de burgers later mee te bestrooien
  • 100 gram Grozette Cheese sensation flakes* 
  • Paneermeel
  • Tijm
  • Peper en zout
  • Bakboter


  • Truffelmayo
  • Rucola
  • 4 van je favoriete broodjes


Ingrediënten 4 budget vega paddoburgers

  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 100 gram Grozette Cheese sensation flakes* OF een geraspte kaas naar eigen smaak en keuze
  • Paneermeel
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Bakboter


  • Mayonaise
  • Rucola of schijfjes komkommer
  • 4 van je favoriete broodjes


* Dit is een vervanger van Parmezaan (Parmezaan is niet vegetarisch, deze kaas is dit wel). Eet je niet (streng) vegetarisch, dan kun je eventueel wel Parmezaan gebruiken. 

Het recept

  • Snijd de paddenstoelen, ui en evt. knoflook in stukjes (als je geen keukenmachine hebt dan snij je het in hele kleine stukjes, heb je wel een keukenmachine dan mag het wat grover).
  • Doe een klein beetje boter in een pan, laat smelten en bak hierin daarna het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met peper, zout, eventueel wat tijm. Als je knoflookpoeder gebruikt in plaats van knoflooktenen is dit het moment om dit ook toe te voegen.
  • Bak alles totdat het meeste vocht verdampt is maar let op dat het niet te droog bakt en aanbrandt.
  • Laat het mengsel afkoelen in een zeef zodat eventueel overtollig vocht weg kan lopen.
  • Als het mengsel afgekoeld is doe je het in de keukenmachine (als je alles al heel klein had gesneden kun je deze stap overslaan), het moet in kleine stukjes maar niet fijn gemaald worden, het is dus een kwestie van een paar seconden malen.
  • Meng het mengsel vervolgens me het ei, de kaas en eventueel de pijnboompitten. Is het mengsel erg nat? Voeg dan wat paneermeel toe, net zoveel totdat je ballen kan vormen van het mengsel, zonder dat deze uit elkaar vallen. Ik voeg zelf het liefste geen paneermeel toe, maar soms ontkom je er niet aan. 
  • Vorm 4 ballen, druk deze een beetje plat tot burgers en leg deze in de koelkast zodat ze wat steviger worden. Als je meteen wilt gaan bakken dan kun je deze stap ook overslaan.
  • Bak de paddoburgers in een pan met wat boter. Doordat de kaas smelt zullen de burgers eerst wat zachter worden dus ben voorzichtig met het omkeren van de burgers. 
  • Leg de burgers vervolgens op de broodjes, doe hierop de (truffel)mayo naar smaak, sla of komkommer en bestrooi eventueel pijnboompitjes. Eet smakelijk!